במהלך ההיסטוריה הארוכה של אנגליה, היו שלושה מלכים שהותירו את חותמם בצורה יוצאת דופן על הממלכה והיוו דמויות מפתח בעיצוב העתיד שלה: ויליאם הכובש, הנרי השמיני, ואליזבת הראשונה. כל אחד מהם שינה את מהלך ההיסטוריה הבריטית בדרכו שלו, והשפעתם ניכרת עד היום לא רק בהיסטוריה, אלא גם באתרים תיירותיים הקשורים אליהם.
ויליאם הכובש (William the Conqueror) – היסודות של אנגליה הנורמנית
ויליאם הכובש, שנולד בשנת 1028 בנורמנדי, היה דוכס נורמנדי ומלך אנגליה לאחר קרב הייסטינגס בשנת 1066, שהסתיים בניצחונו על המלך הארולד גודווינסון. ויליאם הותיר חותם עצום על אנגליה בכך ששינה את פניה של הממלכה ופתח את הדלת לאריסטוקרטיה נורמנית. הוא גם ביסס את יסודות השלטון הנורמני, אשר יישארו באנגליה במשך דורות רבים.
הישגו הגדול ביותר היה הכיבוש הנורמני, ששינה את המבנה החברתי, הפוליטי והתרבותי של אנגליה. הוא הטמיע מערכת פיאודלית קשוחה, הפך את הממלכה למרכז נורמני, וביצע שינויים משמעותיים במערכת הקרקעות המקומית. הוא גם ייסד את מגדל לונדון (The Tower of London), אחד האתרים ההיסטוריים המפורסמים ביותר באנגליה. המבנה, שהחל כמצודה נורמנית, משמש כיום כמוזיאון וכאתר מורשת עולמית, עם היסטוריה עשירה הכוללת תפקידים שונים לאורך השנים, כולל כלא, ארמון מלכותי ובית נשק.
מגדל לונדון הוא דוגמה מצוינת לארכיטקטורה הנורמנית שויליאם הביא לאנגליה, ומקום שבו אפשר לחוש את ההיסטוריה הרוויה של התקופה ההיא. כיום, המגדל הוא יעד תיירות פופולרי, שמארח מיליוני מבקרים מדי שנה.
הנרי השמיני (Henry VIII) – תחילת הפיצול הדתי באנגליה
הנרי השמיני (1491–1547) הוא אולי המלך המוכר ביותר בהיסטוריה הבריטית, לא רק בזכות חייו האישיים הסוערים (כולל ששת נישואיו), אלא בעיקר בזכות שינויים דרמטיים שהנהיג בממלכה. השינוי הגדול ביותר שהוא הביא היה הפיצול מהכנסייה הקתולית וייסוד הכנסייה האנגליקנית.
לאחר שהאפיפיור סירב לבטל את נישואיו הראשונים לקתרינה מאראגון, החליט הנרי על פירוק הקשר עם הכנסייה הקתולית והכריז על עצמו כראש הכנסייה האנגליקנית. צעד זה יצר מהפכה דתית ופוליטית אדירה באנגליה, והשפעתה נמשכת עד היום. בנוסף, הוא היה אחראי גם להרחבת המונרכיה, החלשת האריסטוקרטיה והגברת הכוח המלכותי. הנרי גם ביצע חילוטים של מנזרים ורכוש הכנסייה, תוך כדי חיזוק האוצר המלכותי.
אתר התיירות המרכזי הקשור להנרי השמיני הוא ארמון המפטון קורט (Hampton Court Palace), שהיה אחד מארמונותיו המלכותיים. הארמון המרשים, שנמצא מערבית ללונדון, שוכן על שפת נהר התמזה והוקם במקור על ידי הקרדינל וולזי. הנרי השמיני השתלט עליו, והפך אותו למעונו המלכותי. הארמון משמר את ההיסטוריה העשירה של התקופה הטיודורית ומציג פריטים מהחיים המלכותיים של הנרי, כולל גניו המפורסמים, מבוך הגנים והאולם הגדול.
ביקור בארמון המפטון קורט מאפשר לחוות את חיי המלוכה בתקופתו של הנרי השמיני ולהבין את ההיסטוריה המורכבת של התקופה הטיודורית באנגליה.
אליזבת הראשונה (Elizabeth I) – עידן הזהב של אנגליה
אליזבת הראשונה (1533–1603), בתו של הנרי השמיני ואן בולין, שלטה באנגליה במשך 45 שנים, תקופה המכונה "תור הזהב" של אנגליה. היא הובילה את הממלכה לתקופה של שגשוג כלכלי ותרבותי, ובתקופתה אנגליה הפכה למעצמה ימית ופוליטית חזקה.
במהלך שלטונה, אליזבת ניהלה מדיניות זהירה בכל הנוגע לדת, והצליחה ליצור יציבות דתית יחסית לאחר שנים של מאבק בין קתולים ופרוטסטנטים. היא גם הובילה את אנגליה לניצחון היסטורי על הארמדה הספרדית ב-1588, ובכך חיזקה את מעמדה של אנגליה כמעצמה ימית עולמית.
אליזבת הייתה גם פטרונית גדולה של האמנויות, ובתקופתה פרח התיאטרון האנגלי, כולל עלייתו של וויליאם שייקספיר. התקופה האליזבתנית הייתה תור הזהב של הספרות האנגלית, ואליזבת הראשונה נחשבת לאחת מהמלכות המשפיעות ביותר על התרבות והפוליטיקה באנגליה.
האתר התיירותי המרכזי הקשור לאליזבת הראשונה הוא ארמון וסטמינסטר (Palace of Westminster), ששימש כמקום מגוריה במהלך חלק מתקופת שלטונה. הארמון, המכונה כיום גם הפרלמנט הבריטי, הוא מקום שבו התקבלו כמה מההחלטות החשובות ביותר בהיסטוריה של אנגליה.
בנוסף, ישנו הגלוב תיאטרון (Shakespeare’s Globe Theatre), תיאטרון מודרני המשחזר את בית התיאטרון המקורי מהמאה ה-16 שבו הוצגו רבות ממחזותיו של שייקספיר, שנכתבו בתקופתה של אליזבת. ביקור במקום מאפשר הצצה אל תוך עולם התרבות של עידן אליזבת והחשיבות הרבה של התיאטרון והספרות בתקופה זו.
Comentarios