פרס מפעל חיים מטעם משרד התרבות והספורט יוענק בשנה זו לכוריאוגרף רמי באר מנהלה האמנותי של להקת המחול הקיבוצית.
באר, הנחשב יוצר פורץ דרך בעל קול אמנותי ייחודי הינו יוצר טוטאלי שפיתח במהלך השנים את שפתו הרב תחומית הייחודית כשהוא מטפל בכל מרכיבי היצירה, הן במישור התוכן והן במישור הצורה והעיצוב.
במהלך 25 השנים האחרונות ותחת ניהולו האמנותי הפכה להקת המחול הקיבוצית לבעלת מעמד מיוחד בסצנת המחול העכשווי הישראלי והבינלאומי כאשר יצירותיו של באר מוזמנות לבמות החשובות בעולם וזוכות להצלחה רבה.
בנימוקי השופטים נכתב:
רמי באר, אשר פיתח שפת מחול ייחודית המשלבת אסתטיקה מופשטת ותכנים מקומיים ואוניברסליים הנוגעים להיסטוריה של הקיבוץ ושל מדינת ישראל- מוביל מאז תחילת דרכו את הלהקה הקיבוצית, והפך את הלהקה הפועלת בקיבוץ געתון למרכזית ומשמעותית בארץ ובעולם.
כרקדן וכוריאוגרף צעיר, יד ימינה של יהודית ארנון מקימת הלהקה, הושפעה שפת האמנות הייחודית שלו מכוריאוגרפים ישראלים, ביניהם הדה אורן ואשרה אלקיים- רונן, ומכוריאוגרפים בינלאומיים שעבדו עם הלהקה, ביניהם יז'י קיליאן ומץ אק. בשנים אלו התפתחה השפה האמנותית הייחודית שלו ביצירותיו ׳המוות בא אל סוס העץ מיכאל׳ (1984), ׳יומן מילואים׳ (1989), 'זכרון דברים' (1994) ׳על פי תהום׳ (1999) וזיכרון דברים׳ (1994), אשר הפכו ליצירות קנוניות בתולדות המחול הישראלי.
סגנונו הייחודי מאופיין באמצעים חזותיים משוכללים, המהווים מרכיבים מרכזיים ביצירתו; תאורה משמעותית המהווה אמצעי הבעה, וחקירה של חלל הבמה ושל האפשרויות הווירטואוזיות של הרקדנים בתוכו. העולם הבדיוני שהוא יוצר על הבמה, הוא עולם המבוסס על שפה מופשטת של המחול המודרני, אשר דרכו הוא נוגע בסוגיות של החברה הישראלית באמצעות טקסטים מגוונים ודימויי במה חזקים, כמו בעבודותיו ׳בלקאאוט׳ (2015), ׳חלב אם׳ (2017) , 'אסיילום' (2018) ו ׳אזרח טוב׳ (2019).
בנוסף לפעילותו ככוריאוגרף ומנהל אמנותי, היה באר מיוזמי הקמתו של כפר המחול בקיבוץ געתון. כפר המחול הבינלאומי הרחיב את פעילות הלהקה, משקף את החזון האמנותי של באר, ומאגד את הפעילות האמנותית, החינוכית, והקהילתית בקיבוץ געתון, תוך חשיפת קהלים הרחבים לעשייה מחולית איכותית ולמצוינות במחול.
קרדיט:
רמי באר, צילום: אייל הירש.
Comments