top of page
פורטל תרבות שורשים ועסקים לבני ובנות 50 פלוס

סטפנו פודה באופרה הישראלית לפתיחת העונה עם"סיפורי הופמן" מאת אופנבך

סטפנו פודה, הבמאי הנודע שהדהים את הקהל הישראלי בהפקה הבלתי נשכחת של "פאוסט" חוזר לאופרה הישראלית לפתיחת העונה עם

"סיפורי הופמן" מאת אופנבך

פודה, שכבש את במות העולם, הוא יוצר רב תחומי שמעצב בעצמו את התפאורה, התלבושות הכוריאוגרפיה והתאורה לכל הפקותיו.

עבור "סיפורי הופמן" יצר פודה חוויה חובקת עולם של אמנות טוטאלית המביאה אל הבמה מיצגי ענק

6-18 בנובמבר 2022 בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ') בתל-אביב


האופרה הישראלית פותחת את עונת 2022-2023 עם "סיפורי הופמן" מאת המלחין הצרפתי ז'אק אופנבך בניצוחו של מנהלה המוסיקלי דן אטינגר ובבימויו של הבמאי והמעצב האיטלקי הידוע סטפנו פודה, הזכור מההפקה הבלתי נשכחת של "פאוסט " שהועלתה בישראל בשנת 2017.

ההפקה המשותפת לאופרה הישראלית ולבתי האופרה של לוזאן וליאז' תועלה בתאריכים 6-18 בנובמבר 2022 בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ') בתל- אביב.

סטפנו פודה, אשר כבש את הבמות של בתי אופרה רבים בעולם עם מיצגי ענק בלתי נשכחים, מביא אל "סיפורי הופמן" עולמות חדשניים ומרהיבים של עיצוב, המשרתים את המוסיקה ואת סיפורו של הופמן, והופכים לחלק בלתי נפרד מחוויית הצפייה הטוטאלית.

האופרה שנכתבה לליברית של ז'ול ברבייה, היא היצירה המורכבת והמרתקת ביותר של מלחין האופרטות הצרפתי ז'אק אופנבך, בן החזן מקלן שלמד בפריס והפך להיות מלך האופרטות הצרפתיות במאה ה-,19 שכל חייו רצה גם לכתוב אופרה והגשים את המשאלה פעם אחת בלבד – ב"סיפורי הופמן". ביצירה זו הוא מתגלה גם כמלחין רציני, מקורי ומתוחכם.

אופנבך כתב את האופרה כמחווה ספרותית, דרמתית ומוסיקלית לסופר המשורר והמוסיקאי הגרמני א.ת.א הופמן וביסס אותה על שלושה מסיפוריו. אצל אופנבך מככב הופמן עצמו כגיבור ושלושת הסיפורים שלו נרקמים לעלילה אחת.

באמצעות העלילה עוסקת האופרה באמנות ובדמותו של האמן. היא מתארת את סיפור אהבותיו הכושלות של הופמן הנאבק עם אובדן היצירתיות שלו בעוד המוזה שלו דוחקת בו להתעשת ולחזור ליצור.

סטפנו פודה בונה ארבעה עולמות ויזואליים שונים המייצגים את סיפור המסגרת ואת שלושת הסיפורים שמספר הופמן על שלוש אהובותיו הדמיוניות שחומקות ממנו כמו סטלה, אהובתו המציאותית: אולימפיה הבובה, אנטוניה האמנית וג'ולייטה המארחת מסיבות פאר בוונציה.

לדבריו: 'בעבודה על "סיפורי הופמן" יצאתי לביים אופרה, מוכן להגיע ב"מסע מתוכנן" להודו, ומוצא עצמי מגיע ליבשת אמריקה... ובהגיעי לשם מצאתי את עצמי חושב על האדם, מבין את תפקיד הכאב שבהגעה לבשלות, בהבנת עצמך ובהבנת האחר והחיים.

לשם כך יצרתי עבור הבמה "חדר פלאות" שמייצג את המאמץ של הופמן לארגן ולהבין את חייו דרך האמנות והסוד והמסתורין הכרוכים בה. אין בבימוי שלי ייצוג מוחשי. התיאטרון מאפשר לנו את הפריבילגיה ללכת למקום אחר והשירה מאפשרת את החופש שבחוויה".

גבולות הבמה מתוחמים על ידי מדפי ענק עליהם מונחים מאות פריטים מגוונים, הנדמים כאוסף ענק של פריטי אמנות. במרכז החלל יוצר פודה לכל אחד מהסיפורים עולם משלו אשר בו מופיעות ונעלמות הדמויות. לכל סיפור יש דימויים סמליים ויזואליים יחודיים, הנראים כפסלי ענק מרהיבים, כדוגמת תקליט ויניל גדול מימדים, תמונה מהפנטת של גונדולה, גלגל רולטה ענק, אנטוניה כבובה מכנית המוכפלת בהמון בובות זהות בתוך ויטרינות שקופות, דיוות האופרה הגדולות בארונות זכוכית, נשים החובשות קסדות אופנוע כסופות המעוטרות ביהלומים וזכוכית שבורה וגברים המופיעים באופרה זו כדמויות סיוט שחורות .

ביחד עם התלבושות המרהיבות שיצר פודה לכל אחד מהעולמות, נוצרים על הבמה מיצגים מרהיבים ובלתי נשכחים.

האופרה בהשתתפות תזמורת האופרה: התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון בניצוחו של דן אטינגר, ומקהלת האופרה הישראלית בניצוחו של אסף בנרף.

לביצוע התפקידים הראשיים באופרה המאתגרת הזו התקבצו סולנים וסולניות בעלי מוניטין מהארץ ומהעולם.

את התפקיד הראשי והתובעני של הופמן יגלמו לסירוגין שני זמרי טנור מובילים המופיעים דרך קבע על במות האופרה החשובות בעולם והמגיעים לראשונה לשיר באופרה הישראלית – ברנרד ריכטר וצ'רלס וורקמן. את תפקידי ארבעת הנבלים, הדמויות המנסות לפגוע בהופמן בכל אחד מהסיפורים יגלמו ניקולס טסטה הצרפתי המגיע לראשונה ארצה ולצידו יונוץ פאסקו. בתפקיד המיוחד של המוזה המתחפשת לניקלאוס, חברו הטוב של הופמן, תופענה ענת צ'רני ושי בלוך. את תפקיד אנטוניה הבובה ישירו אלה וסילביצקי ואירה ברטמן. את תפקיד אולימפיה הבובה ישירו הילה פחימה, זמרת הסופרן הישראלית המככבת על במות האופרה הגדולות בעולם וכן ורוניקה ברוק. את תפקיד ג'ולייטה יחלקו אלינור זון ושקד סטרול. זמר הטנור הצרפתי המפורסם וינסן אורדנו יבצע את תפקידי ארבעת המשרתים השונים המופעים בסיפורים השונים. כן משתתפים סקוט ויילד ונח בריגר בתפקיד קרספל, אביה של אנטוניה, רונה שרירא וירדן קיפרמן בתפקיד הרוח של האם המתה של אנטוניה, עודד רייך בתפקיד שלמיל ועוד.

.

תאריכים ,שעות ופרטים לרכישת כרטיסים:

יום ראשון|06/11/2022|שעה 20:00,

יום שני|07/11/2022|שעה 19:30

יום שלישי|08/11/2022|שעה 20:00

יום חמישי|10/11/2022|שעה 20:00

יום שישי|11/11/2022|שעה 13:00

יום שבת|12/11/2022|שעה 20:00

יום ראשון|13/11/2022|שעה 18:00

יום שני|14/11/2022|שעה 20:00

יום רביעי|16/11/2022|שעה 20:00

יום שישי|18/11/2022|שעה 13:00

מחירי כרטיס: 195- 445 ₪


שעה לפני תחילת כל מופע מתקיימת הרצאת מבוא באורך כחצי שעה באולם, הכניסה להרצאה חינם לבעלי הכרטיס באותו הערב


להזמנת כרטיסים: 03-692777

www.israel-opera.co.il

ההצגות מתקיימות בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ')

שד' שאול המלך 19, תל-אביב

לינק לרכישת כרטיסים: https://www.israel-opera.co.il/?CategoryID=1303&ArticleID=5739


קרדיט:

סיפורי הופמן, צילם: אלן הומרוס


Comentarios


bottom of page