top of page
פורטל תרבות שורשים ועסקים לבני ובנות 50 פלוס

ארבעת הקומיקסים השווים של השנה: סיפורים מעוררי השראה ואמנות פורצת גבולות


השנה האחרונה הייתה פורה ומרגשת עבור אוהבי הקומיקס, עם יצירות חדשות ומרתקות שפרצו גבולות וסיפקו לנו שעות של חוויות ויזואליות עוצרות נשימה. מארוול, DC, והוצאות עצמאיות נוספות הציגו דמויות וסיפורים שקשה להתעלם מהם, והקוראים חוו רגעים עוצמתיים שמשלבים דרמה, אקשן ופנטזיה. הנה ארבעת הקומיקסים המובילים של השנה, שאם לא קראתם אותם עדיין – זה הזמן להתחיל.

1. "אקס-מן: בית X / כוחות X" (X-Men: House of X / Powers of X)

הסאגה הזו, מאת הסופר ג'ונתן היקמן, הביאה למהפכה בעולם של אקס-מן. שני הקומיקסים, House of X ו-Powers of X, משנים לגמרי את המציאות של המוטנטים ביקום מארוול, כשאקסבייר מציג חזון חדש לעתיד המוטנטים. העלילה עוסקת בקשר בין ההיסטוריה לעתיד של המוטנטים, ומכניסה את הקוראים לעולם שבו מוטציות ומדע בדיוני מתמזגים לסיפור סוחף.

היקמן מצליח לרענן את אחת הסדרות המפורסמות ביותר במארוול, תוך שהוא שומר על נאמנות למורשת של הדמויות האייקוניות. האומנות של פפה לרז ור.ב. סילבה מלווה את העלילה בגרפיקה דינמית וחדשנית, והקומיקסים מציעים שילוב מושלם בין תוכן פוסט-אנושי מורכב לבין דמויות מוכרות ואהובות.

2. "הבאטמן של סוף העולם" (Batman: The Last Knight on Earth)

הבאטמן של סוף העולם הוא פרויקט ייחודי ומורכב, שנכתב על ידי סקוט סניידר עם אומנות מרהיבה של גרג קאפולו. הסדרה מתארת גרסה אפלה במיוחד לעתידו של באטמן, כשהוא מתעורר בעולם פוסט-אפוקליפטי ואינו יודע כיצד הגיע לשם. בראשו, הוא נושא את הראש הערוף של הג'וקר, והם יוצאים למסע מטריד בעולם הרוס כדי לגלות את האמת מאחורי האפוקליפסה.

הקומיקס הזה מציע מבט מקורי ואפל על דמותו של באטמן, עם סיפור שמטשטש את הגבולות בין מציאות להזיה. העיצוב הוויזואלי קודר ומרשים, ושומר על נאמנות לסגנון האמנותי שהפך את קאפולו וסניידר לצמד אגדי בכתיבת קומיקס.

3. "האלמוות של הולק" (The Immortal Hulk)

האלמוות של הולק, שנכתב על ידי אל יואינג ואויר על ידי ג'ו בנט, הציב את ברוס באנר ואת הולק בגרסה חדשה ומבעיתה של הדמות. בניגוד לקומיקסים קודמים, כאן הולק הופך למעין יצור בלתי ניתן להשמדה, שחוזר מהמתים בכל פעם שהוא נהרג. הסדרה עוסקת בשאלות של זהות, מוסר וגבולות הכוח, ומביאה טון קודר ופסיכולוגי במיוחד לסיפורו של הענק הירוק.

הקומיקס הזה משלב בין עלילה אפלה ומורכבת לבין רגעים מרהיבים של אקשן ואימה. האומנות של בנט מצליחה ללכוד את האופי הטרגי והמאיים של הולק, תוך שהיא מציבה את הדמות במצבים מרתקים ושוברי מוסכמות.

4. "סאנדמן: פריקוולים" (The Sandman: Overture)

בעשור האחרון ניל גיימן חזר אל אחד היקומים האהובים ביותר שלו, סאנדמן. The Sandman: Overture מציג סיפור קדום שמוביל אל תחילת הסדרה המקורית, ומביא את סיפורו של חלום, אחת מהישויות החזקות בעולם הפנטזיה של גיימן, כשהוא נאלץ להתמודד עם איומים קוסמיים שמאיימים להרוס את כל הממלכות הקיימות.

הסיפור מלא בדימויים מורכבים ובתכנים פילוסופיים, והאומנות של ג'יי.ה. וויליאמס השלישי מצליחה להציג עולם צבעוני ופנטסטי שמתאים לעומק הספרותי של גיימן. סאנדמן: פריקוולים הוא לא רק הרחבה של העולם המוכר, אלא יצירה המצליחה לעמוד בפני עצמה עם סיפור ששובה את הקוראים בעוצמתו.


0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חנוכה באנו – מוזיאון העם היהודי

מה משותף לקאייזנשמרן של זיגמונד פרויד ולמטבחון של גולדה, כיצד השוקולד קשור לגירוש יהודי ספרד ומה בין הקוסקוס לתותים בשמנת של אלברט...

Comments


bottom of page